På langfart

Vi har valgt at sælge alle vores møbler, leje huset ud og tage afsted på langfart i lang tid - desværre betyder dette også, at vi er lang væk fra venner og familie. På vores hjemmeside vil vi så ofte som muligt dele vores oplevelser i ord og billeder med alle, der har lyst til at følge med.

Da vi jo også har taget vores datter Savannah med ud i verden, har vi lavet en side med billeder, så venner og familie kan se hvordan hun har det, hvor mange tænder hun har fået og hvor stor hun er blevet. Se billeder af Savannah her

Seneste rejsebrev..

Rejsebrev 2 - Fra Avignon til Middelhavet.

Den 1. december 2008 sejlede vi afsted mod Avignon. Da vi nærmede os byen, var vi ikke i tvivl om, at det var Avignon vi havde i sigte - den berømte halve bro "Saint Bénezet" lå forude i indsejlingen til byen. Endelig en bro hvor vi ikke skulle bekymre om om vi kunne gå under :-)

Oppe på broen stod to små menneskeskikkelser og da vi kom nærmere kunne vi se, at det var mine forældre, der gav os en vinkende velkomst. De var komme på besøg for at fejre min fødselsdag den næste dag.

Vi lagde til lige ved bymuren og derefter gik vi en tur op i byen. Der summede af julestemning og der var et hyggeligt og flot oplyst julemarked foran rådhuset.

Så blev det Julies fødselsdag - en dejlig dag der startede med det store morgenbord på båden. Om aftenen var vi alle 6 på en rigtig hyggelig restaurant, som hedder "Café Des Artistes". Til dem der skulle komme forbi Avignon er den virkelig et besøg værd! (Adressen er: 21 Bis Place Crillon, Avignon)

Lige da vi var på vej op for at se pavepaladset, kom vores sweitziske venner, Jürg og Andrea sejlende. De fortøjrede hurtigt og gik med os op til paladset. Savannah var med i bæreselen og da det pludselig begyndte at regne på vej derop, var der heldigvis en flink dame, der gav os sin paraply.

Avignon blev i 1309 hjemby for paven som flygtede fra et Rom i kaos.I årene 1335-1365 blev pavepaladset bygget og indtil paverne vendte tilbage til Rom i 1403 havde pavepaladset huset 9 forskellige paver. Pavepaladset er et fantastisk bygningværk og står stadig som et tydeligt bevis på, hvor stor indflydelse og magt kirken have i det 14. århundrede.

Da vi skulle sejle videre til Arles inden middag, måtte vi haste lidt gennem de store sale. Men vi fik alligevel en stor oplevelse og med os videre. (og med fra turistshoppen fik vi en af de her små minilandskaber, hvor det sner når man vender dem på hovedet. Savannah synes det var et lille vidunder :-)

Efter et par dejlige juledage i Avignon, sejlede vi det relativt korte stykke ned til Arles.

"Lystbådhavnen" her bestod blot af en flydende ponton, som lå ude i floden. Ved broen lå en båd med to englændere - nu den tredje båd, vi havde mødt, hvor folk havde fået samme lidt besynderlige ide; at sejle på Europas indre vandveje i december måned. De var vældigt flinke, og havde ligget her nogen tid. Ikke så svært at forstå, når man gik en tur op i den julepyntede by!

Arles er byen hvor Van Gogh hentede megen inspiration, og hvor mange af hans berømte værker er blevet til. Man kunne således stadigt få sig en kop kaffe på "Café du nuit" og gå rundt i hospitalshaven, som han malede efter at være blevet indlagt med et afskåret øre.
Julepyntningen og -stemningen tog gradvist til i byen, og vores tidligere overvejelser om at haste videre til Port Napoleon - hvor vores mast var; få den monteret, og sejle til Sanery Sur Mer for at holde jul, blev droppet til fordel for julero og -fred i Arles.

Vejret var meget svingende. Mest plagsom var Mistral vinden, som kommer fra Alperne og ned gennem Rhone dalen. Ikke så få dage blæste det med vindstød af orkanstyrke, og relativt koldt. Nattefrost var det også flere gange! Flere gange sagde vi til hinanden, som i reklamen for "Vicks Blue" - "Shouldn't we have been somewhere else… .captain.??"

Kulden til trods, så det dog ikke ud til at vi skulle opleve hvid jul, og da vi syntes at Savannah's første jul skulle være hvid (nu vi alligevel ikke var nået til Caribien), blev løsningen at leje en bil og køre op på toppen af et bjerg dagen før dagen. Her var der masser af sne, blå himmel og sol i øjnene. Rigtigt dejligt; og fuldt opladede med sollys kørte vi ned af bjerget igen, for at hente juleand - og alt det andet.

Som skrevet i vores julehilsen, blev vi 3 uger i Arles og nød byens julestemning i de hyggelige gader. Lige efter jul sejlede vi de sidste 40 km ned ad Rhonefloden til Port Napoleon. Det nye år blev skålet ind med dronningens nytårstale live på internet tv - dejligt at kommet til en havn med WiFi. Endelig var Atlas igen i havvand - Middelhavet.


2009 og stadig vinter - vandet i havnen frøs til is flere gange og vi oplevede også nogle voldsomme storme.Vi måtte have tålmodighed, blive liggende trygt i havn og bruge tiden til at få ordnet de sidste ting på båden - og drikke en masse varm kakao.

I vinterferien fik vi besøg af Thomas's bror Jesper, hans kæreste Lone og deres datter Ida Sofia på 1½ år. Da vi ikke var nået så langt i sejladsen pga vejret, måtte de hoppe på et tog fra Nice til Marseilles.

Vi forsøgte at sejle mod Marseilles 2 gange, første gang måtte vi vende om og vinke "goddag" til de naboer vi lige havde vinket farvel til - bølgerne var for mægtige. Men så fik vi jo også 2 muligheder for gode billeder at flamingoerne, der stod og soppede i udsejlingen - uhaa det så kold ud for sådan en "tropefugl".

Anden gang nåede vi heldigvis frem til havnen i Marseilles så vi var klart til toget futtede ind med besøg. Det var dejligt at få besøg hjemmefra og sjovt at se Savannah og Ida Sofia mødes i børnehøjde. Det er ellers mest i supermarkedet Savannah får lidt kontakt til andre småfolk, så vi glæder os til sommer og børn på stranden.

De ekstra sejlkyndige hænder gav en god ro til at sejle ud i elementerne og nå vores næste "hjemhavn" Sanay-sur-mer. Her måtte vi pga sygdom ligge i havn næsten 1 måned - Thomas blev opereret for lyskebrok og skulle holde sig i ro bagefter. Julies forældre fløj hurtigt ned på sygebesøg og vi havde 10 hyggelige dage i Sanary

Se rejsebrev 1 her

Vessel name: Atlas, Call sign: XPD9037, MSSI number: MMSI21901218